ﬣקיבוץ ﬣקדוש

האתר של משה נחמני

Search
Close this search box.

הרצאות

הרצאות וסיורים לקבוצות במגוון נושאים

הגשמת חזון תורה ועבודה בהקמת 'אם המושבות'

"שטמפפר בא, וגוטמן בא, וזרח ברנט, ויואל משה סלומון עם חרב באבנט", כולם באו מ… בית המדרש. בהרצאה זו נחשוף את הסיפור המרתק של הקמת פתח תקווה, מתוך דמויותיהן של כל החלוצים-הגיבורים (וגם חבריהם שהושמטו מהשיר), אשר היו הראשונים בהיסטוריה שדיברו על 'תורה ועבודה', וקבעו זאת לסיסמת חיים המאירה את דרכנו עד היום.

הרצאה מדהימה על החזון הוותיק של 'תורה ועבודה' שהתחיל כבר לפני 150 שנה... חבל שלא מלמדים את ההיסטוריה הזאת בכל בתי הספר בארץ (רננה)

פעלם של תלמידי הגר"א העולים לארץ

שבעים שנה לפני ה'עליה הראשונה', החלה להתארגן עליית יהודים מרחבי ליטא לארץ ישראל, שביקשו ליישב את הארץ ולקרב את הגאולה בדרך הטבע. בשנת תקס"ח (1818), עלו ארצה תלמידי הגאון מוילנה, קבוצה אחר קבוצה, והניחו את היסודות להתפתחות הישוב היהודי בארץ – התיישבות, כינון מוסדות ציבור, והקמת מושבות חקלאיות. ההרצאה מספרת את סיפור גבורתם של המתיישבים הללו, שעמדו באתגרים שכמעט בלתי-יאמנו. וחושפת את גיבוריו הגדולים, הטמונים במערות שהתגלו לאחרונה.

(תמונת צפת באדיבות Beny Shlevich (Volland), ויקיפדיה)

סיפור מרתק בצורה בלתי רגילה! לא פלא שההרצאה התמשכה יותר משעתיים לפי דרישת התלמידות (יפעת)

השפעתה של מסורת ישראל על טרומפלדור וחבריו בתל חי

יוסף טרומפלדור הוא הגיבור הציוני האולטימטיבי. בקרב המפורסם בתל חי הוא נלחם לצד חבריו בגבורה עילאית, כשהוא חוזר ואומר: "טוב למות בעד ארצנו". במהלך ההרצאה נראה כיצד טרומפלדור וחבריו ינקו את אהבת הארץ והמסירות בעדה מתוך מסורת האבות. דמותו האמיתית של טרומפלדור נחשפת על פי הרקע המשפחתי והתרבותי שבו גדל, ולאור פעילותו הציונית הענפה בה החל כבר בהיותו בן 17.

"קראתי הרבה על טרומפלדור, אבל ההרצאה שלך חידשה לי רבות. לראשונה הבנתי מי באמת היה טרומפלדור, והיכן הוא צמח.... זה מרגש לגלות את המקורות היהודיים שהעניקו את ההשראה של הגיבור הגדול הזה" (רענן)

מסע בעקבות הרב קוק וחזונו התורני והחינוכי בתקופת רבנותו ביפו

כולנו מכירים את ישיבת 'מרכז הרב' שהקים הרב קוק ועמד בראשה. אבל מי מאתנו שמע על 'ישיבת העילויים' שהקים הרב קוק ביפו, חמש עשרה שנה לפני כן? בישיבה זו למדו בבלי וירושלמי, הלכה ומדרש, וגם קבלה. כל זאת לצד לימוד מקצועות חול, שפות זרות, ורכישת מקצוע. זה היה חלק מהחזון הרוחני-החינוכי החדשני של הרב קוק בתקופת רבנותו ביפו (תרס"ד-תרע"ד). לאן נעלם החזון הזה, ומדוע הוא הושכח? ואיך כל זה קשור לגאון המסתורי 'מר שושני'? על כל זאת ועוד בהרצאה המרתקת: 'סודות יפו'​

"תודה רבה למשה נחמני, שהעביר לנו הרצאה במסגרת משפחתית על הרב קוק כרבה של יפו. משה חשף בפנינו ידע רב וסיפורים מרתקים. הצלבות המידע שמשה חוקר ומשקף הנן יוצאות דופן. יצאנו מההרצאה שלו כמו שיוצאים אחרי סרט מתח מעולה. הדברים שלו מהדהדים באויר גם אחרי שסיים לדבר ומשאירים מחשבות רבות. ממליצים להזמין את משה נחמני לכל מי שמחפש הרצאה היסטורית מרתקת, שונה ומחדשת" (שירה פלברט בשם משפחת קדרון)